De Hoornse Jazzclub

Eerder dit jaar waren er de succesvolle Hoornse Stads Feesten waaraan onder de noemer Jazz Affairs Locals niet minder dan acht Hoornse jazz ensembles hun medewerking verleenden tot groot plezier van het veelvuldige tapping en handclapping publiek.

Recent organiseerden Het Park en Jazz Affairs twee goed bezochte jazz concerten: van de Nederlandse Rhythm & Blues prominent Ruben Hoeke met zijn band en van de groots swingende jazz pianist en entertainer Peter Beets met z’n trio. Een aanloop naar een reprise van het eens zo fameuze Jazz at the Hop?

En aanstaande zaterdag 15 november is het de beurt aan Jazz Film en Live Jazz, georganiseerd door Jazz Affairs samen met Cinema Oostereiland. Er worden twee Nederlandse Jazzfilms van grote klasse gedraaid, met in de pauze en tijdens de nazit live jazz muziek.

Als eerste is er “Hi there, Sean Bergin, muzikant” een documentaire over saxofonist, componist en improviserend musicus Sean Bergin, geboren in Zuid Afrika die sinds begin van de jaren ’70 na een korter verblijf in London zich ontwikkelende tot een monument van de Amsterdamse jazz scene. In 2000 kreeg hij de Boy Edgar prijs. Uniek: regisseur Remy Vlek zal tijdens deze voorstelling aanwezig zijn. Hij geeft een korte introductie van de film en is na afloop daarvan beschikbaar voor vragen.

In de pauze is het dan, in de sfeervolle foyer van Cinema Oostereiland, live de beurt aan “Chet’s Choice”. Onder leiding van Jaap Bark speelt “Chet’s Choice” uniek muziek van de fameuze trompettist Chet Baker in de samenstelling waarmee deze tijdens zijn laatste actieve jaren veelvuldig optrad.

Na de pauze volgt “Misha Enzovoort”, een film van Cherry Duin over het leven van Misha Mengelberg, zoon van, en een pianist van even uitzonderlijke als bijzondere klasse. Samen met Han Bennink (drums) en Wllem Breuker (sax) maakte hij deel uit van de Amsterdamse Instant Composers Pool (ICP), dat meer dan eens bij Jazz Affairs is opgetreden. Sinds enige jaren kampt Misha met dementie, wat deze film voorwaar tot een indrukwekkend document maakt.

Tijdens de nazit, praat en borrel in Brasserie Oostereiland is het dan opnieuw de beurt aan “Chet’s Choice”. Is er een plezieriger en jazzier besteding van de zaterdagavond denkbaar?

De entree voor deze twee films en twee live jazz optredens bedraagt slechts EUR 15,00 per persoon.
Boekingen via website www.cinemaoostereiland.nl/kaartverkoop-en-reserveringen/ of telefonisch onder nummer 0229-232296.
Leden van Jazz Affairs ontvangen EUR 2,50 korting.

Er staat nog veel meer Jazz te pruttelen in de Jazz Affairs pot, zoals bijvoorbeeld maandelijks “Food & Jazz” op zondag in Brasserie ’t Hop. Hierover en over andere plannen volgt binnenkort meer informatie. Jazz (Affairs) is everywhere! En dat zullen we laten weten en horen!