De Hoornse Jazzclub

Jazz movie, Cinema Oostereiland

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/11/2014
21:00 - 23:00

Locatie
Cinema Oostereiland

Categorieën


Film & Jazz

Er is een nieuwe swingende samenwerking tot stand gekomen tussen Cinema Oostereiland en de Jazzclub van Hoorn e.o., Jazz Affairs. We starten met twee indrukwekkende films over twee Nederlandse Jazz iconen. Tussen de twee films is er een live optreden van trio Chet’s Choice. Zoals de naam al zegt speelt deze formatie uitsluitend muziek van de fameuze trompettist Chet Baker.

“HI THERE, SEAN BERGIN, MUZIKANT” – JAZZ (45 min)

Regisseur Remy Vlek maakte een documentaire over saxofonist, componist en improviserend musicus Sean Bergin (1948-2012). Sean Bergin is geboren in Zuid Afrika en kwam begin jaren ’70 naar London en later naar Amsterdam. Met zijn muziek vertelt hij verhalen en in die verhalen klinken zijn roots door, de drums uit de compound in Kwazulu Natal, de African jive uit de shebeens, de ruige café’s in en rond Kaapstad en Johannesburg. Hoewel hij de Zuid-Afrikaanse nationaliteit bezat, mag toch worden gesteld dat hij door zijn aanpak en kijk op de muziek een behoorlijke hand heeft gehad in de ontwikkeling van de Nederlandse vrije improvisatiemuziek. In 2000 kreeg hij de belangrijkste Nederlandse Jazz-prijs, de Boy Edgar prijs.

MISCHA ENZOVOORT – JAZZ (60 min)

Mengelberg (78), een van de belangrijkste hedendaagse componisten van Nederland en sinds 1967 pianist van het door Han Bennink en Willem Breuker geïnitieerde Instant Composers Pool Orkest, kampt sinds enkele jaren met dementie. Cherry Duyns volgt dit icoon van de Europese jazz tijdens een week van optredens in de Londense jazzclub Vortex, wat gezien zijn verslechterende toestand zeker zijn laatste buitenlandse optreden zal zijn. De bandleden maken zich op voor het lang uitgestelde afscheid van Mengelberg, met wie ze decennia hebben samengespeeld. Muziek maken is als ademhalen voongelberg, maar nu hij op voet van oorlog leeft met zijn brein, rijst de vraag hoe lang hij nog kan spelen met zijn ensemble.

Kaarten bestellen kan eenvoudig via onderstaande link naar de site van Cinema Oostereiland. Leden van Jazz Affairs krijgen natuurlijk korting! (gebruik de besteloptie vriend/sponsor)

logooostereiland