De Hoornse Jazzclub

6e Jazztival Alkmaar

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/03/2015
16:00

Locatie
De Vest

Categorieën


Jazz in De Vest tijdens Jazztival

Tientallen concerten, meer dan 100 muzikanten, volop jazz, soul, latin en zang.

Maandag 23 maart 2015 – Vlak voor de zomertijd ingaat, is het jazz wat de klok slaat in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Zaterdag 28 maart presenteert de Stichting SBSJazz tijdens de zesde editie van Jazztival tientallen optredens van meer dan 100 muzikanten. Met (inter)nationaal gerenommeerde artiesten, aanstormend talent en bands en muzikanten uit Alkmaar en omgeving.

Project JazzX

Gedurende het festival is er verspreid over twee zalen, in de foyer en in Grand Café de Studio, continu van muziek te genieten. Het festival biedt een afwisselend programma, met voor ieder wat wils, en sowieso volop jazz, soul, latin en zang. Klokslag 16:00 uur trapt de van oorsprong Alkmaarse zangeres Anne Chris de zesde editie van Jazztival af. In aanloop naar de avond spelen de Schoorlse Big Band, Project JazzX, jong jazztalent Startas Orkester en vocaal-gitaar jazzduo EvenSanne.

Vrij entree

Het jazzfestival in De Vest is in de middag en aanloop naar de avond gratis te bezoeken. Ook in foyer en grand café heeft publiek vrij entree. Even langskomen en genieten van de sfeer en ter plekke besluiten een concert in de Plein of Kleine Zaal te bezoeken, wordt door de organisatie van harte aanbevolen.

Zomerse sferen

Zo brengen ‘s middags de muzikanten van LosBandos de foyer in zomerse sferen en spelen er ‘s avonds diverse pianisten. Ook zijn er op die plek optredens van Neerlands enig vrouwelijke saxkwartet Double Espresso en straatmuzikant-van-het-jaar-prijswinnaars The Busquito’s. In Grand Café De Studio laat Juicy Organism in de middag haar Hammond-geluid klinken en brengt het Simone Honijk Kwartet ‘s avonds 2 sets ten gehore.

Festivalavond

Tijdens de festivalavond zijn er concerten van snarenduo Camusto, de vocal jazzgroep New Amsterdam Voices, het fenomenale Jonn Reyna Quartet, de gerenommeerde jazzzangeres Deborah J. Carter, Monk-verbouwers Thelonious4 en de Noord-Hollandse big band Burn Brigade. Ook is er een muzikaal eerbetoon aan Chet Baker. Rock ‘n soulband The Tibbs en Latin Adventure sluiten de avond op feestelijk wijze af.

Kaarten en info

In de voorverkoop zijn kaarten online met korting te bestellen via www.jazztival.nl. Op de website is ook meer informatie over en muziek van de optredende bands en muzikanten te vinden. Voorverkoop dagkaart: € 20,- (aan de zaal: € 25,-), voorverkoop concert kaart: € 7,50 (aan de zaal: € 9,-). De voorverkoop sluit donderdag 26 maart.

Over SBSJazz

Stichting SBSJazz (Stichting ter Bevordering van het Spelen van Jazz en geïmproviseerde muziek) is in 2003 ontstaan uit de Burn Brigade Bigband. Peter van Raamsdonk en Jan Doedens van SBSJazz hebben elkaar in 2009 als verjaardagscadeau het eerste Jazztival gegeven