De Hoornse Jazzclub

JAlikesSephia

 

Jazz Affairs likes tip: Zaterdag 28 maart “6e Jazztival, De Vest, Alkmaar”

 

Jazzfilm ‘Keep On Keepin’ On,’ & Hot Jazz Ambassadors 40th anniversary

Maandag 16 februari 2015 presenteren Cinema Oostereiland en Jazz Affairs de jazzfilm KEEP ON KEEPIN’ ON. Met live muziek van de Hot Jazz Ambassadors.Een ontroerende feelgood-documentaire over de jazzlegende Clark “Mumbles” Terry (1920) en zijn jonge protegé Justin Kaufl in, een blinde jazzpianist. Terry is vastbesloten zijn kunde aan hem door te geven. Terwijl we getuige zijn van nachtelijke jamsessies van Terry en Kaufl in, zien we archiefbeelden uit Terry’s muzikale verleden voorbijkomen. En leren we dezelfde lessen als Kaufl in: blijf doorzetten, heb vertrouwen en geef nooit op.

Voorpret? Kijk op Jazz affairs Jazz-O-Rama!

JAlikesSephia

 

Jazz Affairs Likes tip: zaterdag 17 januari Gare du Nord, in schouwburg het Park. Last minute voordeel voor leden! Elk 2e kaartje gratis!

15 november 2014 Film & Jazz @Cinema Oostereiland

Als eerste was er “Hi there, Sean Bergin, muzikant” een documentaire over saxofonist, componist en improviserend musicus Sean Bergin, geboren in Zuid Afrika die sinds begin van de jaren ’70 na een korter verblijf in London zich ontwikkelende tot een monument van de Amsterdamse jazz scene. In 2000 kreeg hij de Boy Edgar prijs.

Uniek: regisseur Remy Vlek was tijdens deze voorstelling aanwezig. Hij gaf een korte introductie van de film en was na afloop beschikbaar voor vragen.

In de pauze was dan, in de sfeervolle foyer van Cinema Oostereiland, live de beurt aan “Chet’s Choice”. Onder leiding van Jaap Bark speelt “Chet’s Choice” uniek muziek van de fameuze trompettist Chet Baker in de samenstelling waarmee deze tijdens zijn laatste actieve jaren veelvuldig optrad.

Na de pauze volgde “Misha Enzovoort”, een film van Cherry Duin over het leven van Misha Mengelberg, zoon van, en een pianist van even uitzonderlijke als bijzondere klasse. Samen met Han Bennink (drums) en Willem Breuker (sax) maakte hij deel uit van de Amsterdamse Instant Composers Pool (ICP), dat meer dan eens bij Jazz Affairs heeft opgetreden. Sinds enige jaren kampt Misha met dementie, wat deze film voorwaar tot een indrukwekkend document maakt.

Tijdens de nazit, praat en borrel in Brasserie Oostereiland, was het dan opnieuw de beurt aan “Chet’s Choice”. Is er een plezieriger en jazzier besteding van de zaterdagavond denkbaar?

Meer informatie op onze ´evenementenpagina´ en op de website van Cinema Oostereiland.